Laborator testare bionanomateriale „in-vitro”

Laboratorul de testare a biomaterialelor “in vitro” pune la dispoziție o structură de lucru care poate oferi rezultate valabile în evaluarea biocompatibilității materialelor și a dispozitivelor medicale.
Biocompatibilitatea se definește ca fiind compatibilitatea cu tesutul viu sau cu un sistem viu prin lipsa toxicitații, vătămarii sau reactivității fiziologice și fără a cauza o respingere imunologică. În cazul materialelor care vin în contact cu corpul uman în scopul tratarii, diagnosticării sau protezării, este de importanță majoră asigurarea că toate punctele de contact nu cauzează iritații, schimbări în compoziția sângelui sau nu prezintă toxicitate. Evaluarea biocompatibilității materialelor reprezintă un control indispensabil al produselor utilizate pe scară largă în practica medicală. Această evaluare se desfasoara înainte de studiile clinice – ca parte a procesului de caracterizare globală a siguranței unui dispozitiv sau a unui material.
Având la dispoziție o infrastructură adecvată și aparatură performantă, laboratorul de testare a biomaterialelor “in vitro” asigură testarea materialelor și a dispozitivelor medicale pentru citotoxicitate “in vitro”. Laboratorul dispune de un spatiu dedicat culturilor celulare cu amenajare de tip camere curate, ce asigura separarea și controlul fluxurilor specifice de personal și material.
Dotare.

  • Hotă verticală cu flux laminar
  • Incubatoare de CO2 și O2
  • Microscop optic cu fluorescență inversat
  • Microscop optic cu fluorescență up-right
  • Analizor de viabilitate celulară